Si kanë ndryshuar kryeqytetet më të mëdha të botës në 100 vite…

09 janar 14:15

Këto imazhe mahnitëse tregojnë se si shumë qytete apo kryeqytete të Evropës kanë ndryshuar në 100 vitet e fundit, nga kulla Eifel e Parisit deri në Vatikan dhe tek fotografitë me ngjyra të shekullit të 19-të dhe të 20-të të cilat paraqesin pamje të kohës së kaluar.

Stereografitë mahnitëse tregojnë arkitekturën madhështore të kryeqyteteve më të famshme të Europës, Koloseu në Romë, si dhe Parlamenti në Londër, Berlini dikur dhe se si ajo është e rrethuar nga ndërtesta të mëdha sot.

Gjithashtu disa fotografi të tjera tregojnë hyrjen e Kështjellës së Pragës, Skansen në Stokholm, Suedinë si dhe muzeun e famshëm në Amsterdam, raporton gazetamapo.al.

Londër

Parlamenti në Londër/ Foto e shekullit të kaluar

Parlamenti në Londër sot

Paris

Kulla Eifel në Paris në vitin 1900

Kulla Eifel në Paris në ditët tona

Roma

Koloseu i Romës në vitin 1890

Koloseu i Romës sot…

Amsterdam

Muzeu i Amsterdamit në vitin 1885

Muzeu i Amsterdamit sot…

Berlin

Shtëpia Reichstag në Berlin në vitin 1890

Shtëpia Reichstag në kohën moderne…

Stokholm

Stokholm në vitin 1897

Kështjella në Pragë dikur…

Pragë

Kështjella e Pragës sot…

Vatikan

Vatikani në vitin 1890

Vatikani i kohës moderne…

Britania e Madhe

Muzeu Britanik shekullin e kaluar…

Muzeu Britanik në kohën moderne…

Paris

Notra Dame në Paris dikur…

Notra Dame në Paris në kohën moderne…

Pragë

Muzeu i Pragës shekullin e kaluar…

Muzeu i Pragës sot…

 

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut…