Suedia vazhdon përkrahjen për Kosovën

23 janar 2018 | 20:58

Ministri i Financave Bedri Hamza ka pritur sot në takim Zëvendësministrin për EU, Tregti dhe Bashkëpunim të Ministrisë së Punëve të jashtme të Suedisë Oscar Stenström, ku diskutuan për thellimin e bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve, në veçanti në fushën e ekonomisë dhe regjistrimit të pronave në Kosovë.

Me këtë rast, Ministri Hamza e falënderoi Zëvendësministrin Stenström për ndihmën e shtetit Suedez që kanë dhënë dhe vazhdon të jap për institucionet e Kosovës, në veçanti për përkrahjen e sektorit të regjistrimit të pronave, si dhe përkrahjen në përgatitjen Projektligjit të Tatimit në Pronë i cili pritet të miratohet së shpejti nga Kuvendi i Kosovës. Ky Ligj do ti hapë rrugë materializimit të reformës së nisur në këtë sektor.

Ministri Hamza, gjatë takimit gjithashtu theksoi se Ministra e Financave mbetet e angazhuar në realizimin e detyrimeve të saj, të cilat dalin nga marrëveshja e bashkëpunimit me SIDA-në,  në fushën e tatimit në pronë si një nga reformat më të rëndësishme të Ministrisë së Financave. Me këtë rast e falënderoj shtetin Suedez për ndihmën dhe asistencën  ndaj shtetit të Kosovës deri më tani në të gjitha fushat.

Ndërsa,  Zëvendësministri për EU dhe tregti i Ministrisë së Punëve të jashtme të Suedisë Oscar Stenström e falënderoi Ministrin Hamza për pritjen dhe shprehi gatishmërinë e Qeverisë së shtetit Suedez për të rritur bashkëpunimin ekonomik me Kosovën, në veçanti në fushën e regjistrimit të pronave si një nevojë e  kahershme për Kosovën.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Dega e Partisë Demokratike e Kosovës (PDK) në Skënderaj, ka…