TË RISHIKOHET VENDIMI PËR GJYKATËN SPECIALE

27 nëntor 2023 | 17:41

Një thirrje për korrigjim të padrejtësisë

Nga Astrit Gashi ish ushtar i UÇK/së

Është imediate që institucionet e Republikës së Kosovës, miqtë dhe ato të BE -ë që të tishikojnë Vendimin mbi themelimin e një gjykate të pa shoqe në botë.Një gjykatë njëetnike, një gjykatë që veprimtarinë e saj e bazon në fakte të fabrikuara në Beograd dhe një gjzkatë që ua ndërron rolin viktimës dhe gjelatit është e pa parë dhe e papresedan! Nëse heshtin këto institucione është kohë e fundit për një reagim të fuqishëm qytetar!

E gjithë bota demokratike javët e fundit po benë thirrje për lirimin e pengjeve Izraelite të kidnapuar nga Hamasi por në zemër të Evropës më 5 nëntor 2020 u kidnapuan Ish-krerët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Ata tashmë kanë nisur një betejë me drejtësinë e Dhomave të Specializuara të Kosovës të cilët nuk e respektojnë asnjë të drejte elementare njerëzorë.

Kjo gjykatë u themelua nga Dick Martyt me disa agjent rus të cilët komprometuan dhe Këshillin e Evropës. Sot një pjesë e popullit të Kosovës është i shqetësuar së procesi po vazhdon me intezitet të shtuar antishqiptar duke shatazhuar të kidnapuarit me format më të ulta të cilët në vend që të trajtohen me dinjitet atyre ju ndalen vizita, përgjohen, etiketohen, madje dhe pse tashme hetimet jane mbyllyr kjo gjykatë përditë po dëshmon veten së edhe e votuar nga Parlamenti I Kosovës kokën e ka ne Beograd e jo në Prishtine.

Të zgjedhurit e popullit dhe qeveria e Kosovës nuk kërkon dot llogaridhënie, qeveria lutet që ky gjykim të zgjatë me vite pasi që popullit nuk ka kush ti prije në protesta masive kundër kësaj gjykate fashite ,naziste pa asnjë vlere juridike e cila vjedh milion të tatimpaguesve evropian për të bere krime ne emer të drejtësisë
Kryeministri popullsitë kënaqet kur sheh ne televizionet e Kosovës sondazhet se si e përkrahin “Analfabet Fuksional” i cili po mendon se historia e Kosovës fillon me Albin Kurtin i cili anën e kend “Banhove të Evropës” po pagune këshilltarë për te dezinformuar popullin i cili shumë shpejt do te demaskohet për patriotizmin e tij falso se bashku me gjykatën fashite që po dëmton imazhin e Kosovës duke mashtruar opinionin se atje po gjykohen individët dhe jo lufta e drejtë e popullit tonë.

Avokatët mbrojtës të djemve që na sollën lirinë mund të jenë avokatët më të mirë në botë por atyre para se t’u interesoj drejtësia po ju interesojnë paratë që marrin për të mbrojte eproret e UÇK-së. I gjithë procesi i montuar lexo dëshmitarin 29 i cili e dëshmoi qartë kur tha se nuk dëshmoj sepse prokuroria nuk mi ka paguar paratë që me premtoj që ai të jap një dëshmi te rreme.
Rrjedhja e dosjeve të gjykatës të cilat dëshmuan qartë së cili është misioni i kësaj prokurorie të ndyre e cila shërbehet me dojese të atyre qe vranë dhe dhunuan mbi 20 mije shqiptarë. Nuk u ndal me kaq por burgosi djemtë më të mirë të Kosovës në akuzën famoze pengim i drejtesisë. E turpshme

Ata djem janë heronjtë e gjallë të UÇK-së dhe meritojnë drejtësi ata dolën në ballë për të ndalur masakrat e shtetit serb dhe gjenocidin ndaj shqiptarëve. Ftyrat e tyre sot i shohë në flamurin komëbtar.Kosova sot është e lirë falë luftës së UÇK-së, mençurisë politike të liderëve të saj dhe ndërhyrjes së NATO-s. Kemi qenë bashkë në kohërat më të vështira; jemi solidar sot me të gjithë ata që kontribuuan për liri e pavarësi dhe me ata që ishin shembull i gatishmërisë për të zbardhur çdo dyshim në luftën e drejtë dhe të pastër, sepse besonin në Drejtësi!

Por jo në këtë drejtësi që pothuajse 90% të parashtrimeve të cilat janë publike në faqen zyrtare të Speciales, trupi gjykues merr vendime të njëjta. Pra, aprovon parashtrimet e Prokurorisë, e kundërshton ato të mbrojtjes.

Sot është koha e fundit që të demaskojmë të gjithë me protesta të përditshme ne mbrojte te gjakut tonë, familjeve tona. Të behët e ditur dhe ambasadave të huaj dhe diplomateve se nuk lejojmë që gjaku ynë të përdoret per nevoja të politikes ditore.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, konkretisht Agjencia për…