Tensione në Speciale, gjyqtari ‘kërcënon’ gazetarin Nuhi Bytyçi se do t’ia thërras sigurimin (video)

06 qershor 2024 | 13:34

Një situatë e paprecedentë është parë të enjten në Gjykatën Speciale, aty ku ka përfunduar dëshminë gazetari i kohës së luftës, Nuhi Bytyçi.

Ky i fundit, në përfundim të dëshmisë së tij ka dashur të jap edhe një opinion në lidhje me marrjen në pyetje të tij, duke kërkuar libri i tij të mos ketë ndikim në verdiktin ndaj krerëve të UÇK-së.

“U përgjigja edhe në pyetjet e prokurorisë edhe në të tuajat edhe të mbrojtjes. Desha t’u falënderoj që ma dhatë mundësinë që para kësaj gjykate të respektuar dhe para opinionit të paraqes dëshminë time për punën time si gazetar gjatë periudhës së luftës, e cila konsideroj se ka qenë një ndër periudhat më të rëndësishme të punës time profesionale. Unë jam përpjekur ta them të vërtetën dhe pashë se një pjesë e madhe e librit është përdorur këtu nga prokuroria si dokument i kësaj gjykate. Ju lus të keni parasysh faktin se këto janë kujtimet e mia dhe të mos ndikojnë në aktgjykimin e kësaj gjykate”, ka thënë fillimisht gazetari Bytyqi, raporton “Lajmi.net”.

Kjo ka shkaktuar reagimin e ashpër të kryegjyqtarit, Charles Smith, i cili i ka kërkuar Bytyçit të dalë nga salla, por që ai refuzoi thirrjen e tij.

Në një moment, kryegjyqtari Smith e ka kërcënuar Bytyçin se do ta thërrasë sigurimin nëse ai nuk del në ato momente.

Pjesë nga biseda dhe videoja e asaj që ndodhi:

Gjykatësi: Mund të largoheni nga salla e gjyqit, faleminderit shumë që ishit me ne, gjithë të mirat.

Nuhi Bytyçi: U përgjigja edhe në pyetjet e prokurorisë, edhe në të tuajat edhe të mbrojtjes. Desha t’u falënderoj që ma dhatë mundësinë që para kësaj gjykate të respektuar dhe para opinionit të paraqes dëshminë time për punën time si gazetar gjatë periudhës së luftës, e cila konsideroj se ka qenë një ndër periudhat më të rëndësishme të punës time profesionale. Unë jam përpjekur ta them të vërtetën dhe pashë se një pjesë e madhe e librit është përdorur këtu nga prokuroria si dokument i kësaj gjykate. Ju lus të keni parasysh faktin se këto janë kujtimet e mia dhe të mos ndikojnë në aktgjykimin e kësaj gjykate.

Gjykatësi: Të lutëm, të lutem.. Po futeni në materialet të cilat i keni shtjelluar gjatë dëshmisë tuaj, faleminderit, mund të largoheni nga salla.

Nuhi Bytyçi: Faleminderit për mundësitë që ma dhatë. Doja të shprehja opinionin tim se si gazetar që kam pasur…

Gjykatësi: E keni thënë këtë….dëshmitar…dëshmitar të kam fikur mikrofonin. Të lutem largohuni nga salla tani…

Nuhi Bytyçi: Duke përcjell si gazetar i pavarur dy procese gjyqësore, të Limajt dhe Haradinajt…

Gjykatësi: Dëshmitar, dëshmitar, ua fika edhe njëherë mikrofonin. Dëshmitar, në qoftë se nuk do dalësh tani, do t’i them sigurimit t’ju nxjerr nga salla.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosova në të dyja konkurrencat për U14 do të marrë…