Ulutash paralajmëron Kurtin: Të shmangen veprimet e njëanshme në veri

24 maj 2024 | 23:58

KFOR-i njofton se “pas veprimeve të fundit të ndërmarra nga Policia e Kosovës, të cilat rezultuan me mbylljen e gjashtë njësive të “Bankës së Kursimeve Postare” në veri të Kosovës” komandanti Özkan Ulutash është takuar me kryeministrin Albin Kurti.

Sipas njoftimit të KFOR-it, gjeneralmajor Ulutaş vuri në dukje se “veprimet e njëanshme që mund të përkeqësojnë situatën duhet të shmangen dhe se duhet të ruhet koordinimi i duhur midis të gjitha palëve të interesuara”.

“Ai gjithashtu përsëriti përkushtimin e palëkundur nga i gjithë personeli i KFOR-it për të vazhduar zbatimin e mandatit të gjatë të misionit të OKB-së për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes – në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme; dhe ai përsëriti mbështetjen e plotë të NATO-s për dialogun e lehtësuar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, si mënyra e vetme për të zgjidhur çështjet e pazgjidhura, për të mirën e të gjitha komuniteteve”.

Komandanti i KFOR-it sipas njoftimit e bëri të qartë se “roli i KFOR-it vazhdon të jetë thelbësor për stabilitetin rajonal dhe se misioni i udhëhequr nga NATO mban një qëndrim të dukshëm dhe fleksibël në terren që na lejon të përgjigjemi në mënyrë efektive ndaj çdo zhvillimi të rëndësishëm të sigurisë”.

“Në përgjigje të dhunës së viteve të kaluara, ne kemi bërë përforcimin më të madh të KFOR-it në një dekadë, duke dislokuar pothuajse 1000 trupa shtesë; ne kemi katërfishuar praninë e KFOR-it në veri të Kosovës dhe kemi trefishuar numrin e patrullave, duke përfshirë përgjatë vijës kufitare”.

Ulutash theksoi se “përparimi drejt stabilitetit të qëndrueshëm në mbarë Kosovën kërkon më shumë sesa praninë e KFOR-it”.

Siç tha Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, në Prishtinë, nëntorin e kaluar: “Stabiliteti në rajon varet nga të gjitha palët që zgjedhin diplomacinë në vend të dhunës dhe nga respektimi i angazhimeve ekzistuese”, përfundon njoftimi i KFOR-it.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Me iniciativën e Presidentes Osmani, Kosovën e ka vizituar Qatar…