UP-ja e dërgon Ardian Kastratin në Këshillin e Etikës për gjuhën denigruese ndaj presidentes

08 prill 13:04

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” ka njoftuar se çështjen e gjuhës denigruese të profesorit Ardian Kastrati ndaj presidentes Vjosa Osmani e ka dërguar për trajtim me prioritet në Këshillin e Etikës.

Në një njoftim për media thuhet se Këshilli i Etikës është organ i pavarur i UP-së, i emëruar nga Senati, me qëllim të trajtimit në mënyrë meritore dhe sipas ligjit, çështjet e tilla brenda UP-së.

“Pas njoftimit të Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’ lidhur me distancimin dhe dënimin e gjuhës denigruese, të përdorur në postimin e z. Ardian Kastrati, profesor asistent në Fakultetin Filozofik, UP-ja njofton opinionin se këtë çështje e ka dërguar për trajtim me prioritet në Këshillin e Etikës. Meqenëse puna në Universitetin e Prishtinës bazohet në vlerat themelore të arsimit të lartë, jemi të përkushtuar që mjedisi universitar të jetë i sigurt, nxitës, pa diskriminim dhe respektues i plotë i të drejtave të njeriut”, është thënë në njoftim.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Të enjten është konstituuar Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike…