Vazhdon aksioni i sekuestrimit të mjeteve me të cilat ilegalisht po nxirrej zhavorr përgjatë shtratit të lumit Drini i Bardhë

20 maj 2024 | 14:51

Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka njoftuar opinionin publik se aksioni për sekuestrimin e mjeteve të përdorura për degradimin dhe shkatërrimin e mjedisit është duke vazhduar.

Pas një inspektimi të kryer nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, është konstatuar se në disa fshatra të Komunës së Rahovecit, ambienti është duke u degraduar për shkak të aktivitetit ilegal të nxjerrjes së zhavorrit përgjatë shtratit të lumit Drini i Bardhë.

“Prokurori koordinator për hetimin e Krimeve Kundër Mjedisit, ka urdhëruar inicimin e rastit për veprën penale ‘Ndotja, degradimi ose shkatërrimi i mjedisit’ nga neni 338 i KPRK-së.  Gjithashtu, është urdhëruar sekuestrimi i një (1) kamioni transportues, tre (3) ekskavatorëve dhe një (1) seperacioni me të gjitha pajisjet përcjellëse të përdorura në kryerjen e veprës penale.  Prokuroria njofton se aksioni për sekuestrimin e mjeteve të përdorura në aktivitete e paligjshme do të vazhdojë deri në kapjen e të gjitha mjeteve dhe personave përgjegjës. Prokuroria e njofton opinionin publik se mbetet e përkushtuar maksimalisht në luftimin e dukurive të tilla të kundërligjshme që degradojnë ambientin dhe u bën thirrje qytetarëve për bashkëpunim në luftimin e këtyre dukurive”, ka njoftuar Prokuroria Themelore në Gjakovë.

May be an image of lumberyard and textMay be an image of textMay be an image of text

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shefet Riza, babai i Triumf Rizës, ka thënë se fajin…