A do të kenë rusët guxim ta nxitin përfshirjen e NATO-s në luftë?

18 prill 20:56

Ukraina nuk mund të përjashtojë mundësinë që Rusia të sulmojë rrugët e furnizimit me armë nga vendet e NATO-s.

Por Moska duhet të kuptojë gjithashtu se kjo do të thotë përfshirje e drejtpërdrejtë të Aleancës në luftë.

Këtë e thotë drejtori i kompanisë këshilluese informative Defence Express, Sergej Zgurec.

Sipas tij, rusët janë shumë të shqetësuar për shkak të mundësisë që Ukraina të sigurojë armë me rreze të gjatë veprimi.

“Por, duke folur relativisht, nëse sulme të tilla u shkaktohen vendeve të NATO-s, atëherë kjo do të thotë që më në fund mund të shpresojmë se vendet e NATO-s do të hyjnë në armiqësi me Federatën Ruse në një format tjetër. Thënë me ashpërsi, përkeqësimi i një skenari të tillë të vullnetit shkon në favor të Ukrainës, sepse mund të llogarisim në përfshirjen e vendeve të NATO-s në armiqësi në një format më intensiv”, përfundoi Zgurec.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Negociatat midis Kiev-it, Washington-it dhe prodhuesit të dronëve kanë filluar…