Abdixhiku: Koordinimi i ngushtë me SHBA-në, si domosdoshmëri e mosrënies në kurthin e forcave destabilizuese serbe

10 nëntor 00:01

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiuku, gjatë një takimi me banorë të Prishtinës ka ripërsëritur nevojën për koordinim të ngushtë me ShBA-në.

Abdixhiku tha se kjo është domosdoshmëri e mosrënies në kurthin e forcave destabilizuese me adresë në Serbi.

Sipas tij, provokimet dhe tendencat destabilizuese të Serbisë nuk janë të reja.

“Sonte, ripërsëritëm nevojën për koordinim të ngushtë me ShBA-të, si domosdoshmëri e mosrënies në kurthin e forcave destabilizuese me adresë në Serbi”.

“Provokimet dhe tendencat destabilizuese të Serbisë nuk janë të reja. Ato synim kanë rrënimin e shtyllave kryesore të Republikës sonë – sovranitetin në veri me fokus të veçantë. Përballë provokimeve të tilla, Kosova duhet të tregojë maturi, angazhim për ligjshmëri, unitet të brendshëm politik e koordinim me aleatë. Kështu, si në çdo moment të vështirë, do t’ia dalim përballë secilës sfidë”.

“Çdo ecje ndryshe, do të ketë pasoja të rënda për vendin. Ne do të vazhdojmë takimet me qytetarë. Në çdo qytet e çdo fshat. LDK-në do ta mbajmë në bashkëbisedim me qytetarë. Rruga jonë politike do të shtrohet së bashku me ta”, ka shkruar Abdixhiku në “Facebook”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në kuadër të shënimit të 40 vjetorit të bashkimit politik…