Beqaj premton përkrahje për prodhuesit vendorë

18 janar 2018 | 13:37

Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Besim Beqaj, në kuadër të aktiviteteve për njohjen e ndërmarrjeve që synojnë rritjen e efektshmërisë së prodhimit përmes inovacionit, ka vizituar sot fabrikën për prodhimin e qeseve plastike “Scampa”.

Pas vizitës në hapësirat prodhuese të kësaj fabrike, Beqaj ka theksuar rëndësinë e përkrahjes se prodhuesve kosovarë në rritjen e prodhimit dhe ngritjen e nivelit të eksporteve.

“Është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne që të përkrahim prodhimin vendor dhe prodhimin që shkon drejt eksportit. Unë e sigurova prodhuesin ‘Scampa’ se përkrahja institucionale nuk do të mungojë qoftë në bazën ligjore edhe në aspekte të tjera”, ka deklaruar ai.

Ministri Beqaj ka inkurajuar pronarin e fabrikës “Scampa” me rastin e fillimit të bashkëpunimit me kompani belge për prodhimin, që përfshinë inovacion të tërësishëm për kryerjen e shërbimeve.

“Ajo që më bëri përshtypje është se të gjitha mbetjet riciklohen dhe kthehen në prodhim. Për mua janë shumë me rëndësi ambiciet e kompanisë ‘Scampa’”, është shprehur Beqaj.

Kurse pronari i fabrikës “Scampa”, Kujtim Gjevori, ka thënë se themelimi i kësaj fabrike ka bërë që të ndalet importi i qeseve plastike dhe sipas tij, tashmë kjo fabrikë synon eksportin edhe në vendet jashtë Kosovës.

Fabrika e prodhimit të qeseve plastike “Scampa” veprimtarinë e saj prodhuese e zhvillon në Parkun e Biznesit në Drenas.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i ka shprehur ngushëllime familjes…