Çfarë ndodhi me 2 korrik 1990 – kur shqiptarët shënuan kthesën e madhe të Shqipërisë

02 korrik 11:14

Sot, 30 vite nga hapja e ambasadave, një ndër ngjarjet më të rëndësishme për shqiptarët dhe një ndër goditjet më të forta të regjimit komunist.

Më 2 korrik 1990 mijëra shqiptarë, duke mposhtur frikën e një diktature gjysmëshekullore, rrëzuan muret e ambasadave perëndimore dhe u strehuan aty për 2 javë, duke i dhënë një goditje përfundimtare regjimit të asaj kohe.

Me këtë hap, shqiptarët shenjuan pa e ditur kthesën e madhe të Shqipërisë. Ai që u quajt si eksodi i madh i shqiptarëve i dha goditjen e fundit regjimit të Byrosë Politike në Shqipëri, duke u hapur mijëra njerëzve portën e lirisë.

Këto foto tregojnë mijëra qytetarë që u futën brenda ambasadës gjermane.

/mapo

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi, ka pritur sot në takim…