Çiftit suedez i ndalohet ta emërojnë djalin e tyre Vladimir Putin

19 shtator 12:54

Zyrtarët suedezë kanë ndaluar një çift të emërojë fëmijën e tyre sipas presidentit rus Vladimir Putin, pa dhënë ndonjë arsye specifike për këtë veprim.

Sipas “Daily Mail”, autoritetet tatimore ndaluan çiftin që të emërojnë fëmijën e tyre pas presidentit rus pasi prindërit e rinj i paraqitën një kërkesë agjencisë në përputhje me ligjin e vendit.

Sidoqoftë, kërkesa u refuzua nga agjencia për arsye të panjohura. Sipas ligjit suedez, emrat mund të refuzohen nëse kanë kontekst ofendues ose mund të sjellin “shqetësim për bartësin”.

Transmetuesi publik “SR” ka raportuar se çiftit nga Laholm në Suedinë jugore i ishte thënë të ndryshonin emrin.

Incidenti nuk është i pari i këtij lloji, në të kaluarën, agjencia suedeze e taksave ka ndaluar emrat, duke përfshirë Allah, Ford, Michael Jackson, Pilzner, Q dhe Token.

Sidoqoftë, jo çdo çift i nënshtrohet ligjit. Në vitin 2017, prindërve të një vajze u rrëzua me sukses një vendim pasi agjencia tatimore refuzoi emrin Metallica. Në një rast tjetër, prindërit e quajtën djalin e tyre sipas motorit të kërkimit “Google”.

Në vitin 2019, emrat Lucas, Liam dhe William janë përzgjedhur më së shumti për djemtë e vegjël, ndërsa Alice, Olivia dhe Astrid ishin zgjedhjet për emrat e vajzave.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Këngëtarja dhe prezantuesja e njohur, Luana Vjollca vazhdon të tregohet…