Dalai Lama zbulon një sekret: Njerëzit e lumtur kurrë nuk festojnë ditëlindjen e tyre

10 qershor 23:34

Udhëheqësi shpirtëror i tibetianëve, zbulon pse nuk duhet ta ngarkojmë veten me festa …

Fjalët e Dalai Lama-s janë të ndërthurura me këshilla dhe udhëzime të mençura se si të jetojmë thjesht, të lumtur dhe me lehtësi, dhe ky është qëndrimi i tij për festat dhe ditëlindjet: “Unë nuk i festoj ditëlindjet”

“Më duket se kjo është humbje kohe. Për mua, kjo ditë nuk ndryshon nga të tjerat. Në një farë mënyre, çdo ditë është ditëlindje. Zgjohuni në mëngjes, gjithçka është e freskët dhe e re, dhe gjëja kryesore është që kjo ditë e re t’ju sjellë diçka të rëndësishme”.

Deri më sot, njerëzit e kanë ruajtur zakonin e të pasurit një mision për secilën festë, dhe një nga më të rëndësishmet është t’u bëjnë përshtypje të tjerëve, transmeton Telegrafi.

Për njerëzit e mençur dhe me të vërtetë të lumtur – çdo ditë është një festë. Dhe kjo ditë nuk karakterizohet nga ushqime të shijshme, muzikë me zë të lartë dhe liri nga puna e urryer.

Kjo qëndron në faktin se çdo orë është një gëzim. Momenti i tanishëm është gjëja më e çmuar dhe më e vlefshme që keni – është në zemrën tonë, në shpirtin tonë, në mendjen tonë.

Pra, mos prisni ditë “speciale”, por jetoni lumturinë në çdo moment të jetës suaj. /Telegrafi/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një raport rreth zbatueshmërisë së marrëveshjeve të dala nga dialogu…