Dhjetë persona me aftësi të kufizuara, pjesë e trajnimit për rrobaqepësi

13 janar 16:21

Handikos-i në bashkëpunim me The Balkan Forum në dhjetor të vitit të kaluar ka nisur zbatimin e projektit që ka për qëllim mbrojtjen e ambientit në Kosovë, përmes promovimit të përdorimit të çantave të ripërdorshme, zvogëlimit të përdorimit të qeseve plastike njëpërdorimëshe dhe mbeturinave plastike, me ç’rast në qendrën tonë janë duke u trajnuar dhjetë persona me aftësi të kufizuara.

Pas përfundimit të trajnimit, këtyre dhjetë pjesëmarrësve do t’ju ofrohet mundësia e punësimit me kohë të caktuar apo mundësi vazhdimi.

Personat me aftësi të kufizuara vazhdojnë të jenë të diskriminuar në fushën e punësimit në Kosovë, prandaj edhe gjithëpërfshirje e tyre duhet të merret parasysh nga çdo institucion publik apo privat, ashtu siç parasheh edhe Ligji për Punësim.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Xhudistja Loriana Kuka ia ka siguruar Kosovës medaljen e katërt…