Dhoma e Tregtisë dhe komuna e Hanit të Elezit nënshkruajnë memorandum bashkëpunimi për bizneset në fusha të ndryshme

24 prill 2024 | 11:24

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë dhe Komuna e Hanit të Elezit kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi përmes së cilit palët janë dakorduar që të krijojnë partneritet me qëllim të shkëmbimit dhe ofrimit të këshillave profesionale për bizneset në fusha të ndryshme, si dhe të asistimit, promovimit e përkrahjes së komunitetit të biznesit.

Thellimi i bashkëpunimit, ofrimi i këshillave profesionale nga sektorë të ndryshëm për bizneset anëtare në Dhomën e Tregtisë, këmbimi i informacioneve nga bazat e veta të të dhënave lidhur me aktivitetet e tyre dhe të bizneseve anëtare si dhe përgatitja e propozimeve dhe realizimi i projekteve të përbashkëta që kanë të bëjnë me përkrahjen e komunitetit të biznesor në Kosovë, përfshijnë disa prej pikave që përmban memorandumi i bashkëpunimit i nënshkruar ndërmjet Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Kosovë me Komunën e Hani të Elezit.

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Kosovë, Skënder Krasniqi, ka theksuar se DhTIK-ja është e gatshme që të bashkëpunojë me të gjitha komunat, posaçërisht në iniciativa lokale me qëllim që komuniteti i biznesit të përfitojë, barrierat në punën e tyre të minimizohen dhe të krijohet ambient më i përshtatshëm për të investuar në Kosovë.

Nga ana tjetër, kryetari i Komunës së Hanit të Elezit, Mehmet Ballazhi, ka theksuar se angazhimi dhe gatishmëria e komunës qëndron në nivel të lartë për krijimin e një klime sa më të favorshme për komunitetin e biznesit.

Ballazhi po ashtu potencoi faktin se sektori privat ka nevojë për më shumë përkrahje.

Në kuadër të këtij takimi po ashtu u theksuan edhe mundësitë e bashkëpunimit përmes projekteve të Bashkimit Evropian.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shtatë miliardë e 500 milionë euro janë asetet e bankave…