Faji për mosliberalizim të vizave është i dyanshëm

05 dhjetor 08:15

Njohësi i integrimeve evropiane, Vigan Qorrolli, fajin për mosliberalizimin e vizave për Kosovën ua ka hedhur institucioneve të Kosovës dhe të BE-së. 

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka vlerësuar se asnjëra palë në këtë proces nuk ka qenë korrekte. 

Qorrolli ka bërë me dije se institucionet vendore kanë përgjegjësi për mospërmbushjen e kriterit për luftimin e krimit dhe korrupsionit, ndërsa, sipas tij, BE-ja është përgjegjëse për vendosjen e kritereve jo të arsyeshme për Kosovën në këtë proces.

Qorrolli ka shprehur skepticizëm se do të mund të bëhet diçka në këtë proces gjatë vitit 2019.

(Intervistën e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës “Epoka e re”)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kuvendi i Kosovës ka mbajtur një seancë të jashtëzakonshme ku…