Fillon seanca ndaj ‘Calit’, prokuroria merr në pyetje dëshmitarin Fatmir Sopi

18 janar 11:12

Ka filluar seanca gjyqësore ndaj ish-komandat Calit, Salih Mustafa.

Kjo seancë është e para për vitin 2022 në rastin Mustafa, ku do të bëhet dëgjimi i dëshmitarit të shtatë i cili quhet Fatmir Sopi, ku deri vitin e kaluar kishin dwshmuar gjashtw dwshmitarw, shkruan Demokracia.com.

Mustafa nuk është fizikisht në sallë, por po merr pjesë përmes video-lidhjes.

Aktakuza ndaj Mustafës është konfirmuar më 12 qershor 2020.

Aktakuza e konfirmuar përcakton se afërsisht midis 1 prillit 1999 dhe 19 prillit 1999, në një kompleks ndalimi në Zllash, Kosovë, u kryen krimet e ndalimit arbitrar, trajtimit mizor dhe të torturës kundër të paktën gjashtë personave. Gjithashtu, në aktakuzë thuhet se në një datë midis 19 prillit 1999, ose rreth kësaj date, dhe rreth fundit të prillit 1999, në atë vendndodhje u vra një i ndaluar.

Në aktakuzën e konfirmuar ndaj Salih Mustafës, thuhet se ai akuzohet në kuadër të formave të ndryshme të përgjegjësisë penale, për: ndalim arbitrar, trajtim mizor, torturë dhe vrasje të paligjshme si krime lufte të kryera në kontekstin e konfliktit të armatosur jo ndërkombëtar në Kosovë, ose në lidhje me atë konflikt.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Mbrojtja e ish-presidentit të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka…