Filmi “Ajo” i More Raçës fiton të drejtën për aplikim në Oscar

23 gusht 12:32

Filmi “Ajo” është një nga nëntë filmat finalist në Festivalin Manhattan Short Fiilm Festival që do të mbahet nga 27 shtator deri më 7 tetor 2018.

Filmi do të shfaqet në 350 qytete të botës, në gjashtë kontinente. Në këtë festival të rëndësishëm çdo vit konkurrojnë 2 000 filma prej të cilëve nëntë përzgjidhen finalistë të festivalit. Filmat finalistë shfaqen për një javë në kinema në “Los Angeles” dhe fitojnë të drejtën e konkurrimit në Oscar.

Filmi “Ajo” me skenar dhe regji nga More Raça dhe producent Sunaj Raça flet për dhunën në familje, guximin e një vajze të vogël për ta shpëtuar vetën dhe nënën e saj.

Në filmin “Ajo” luajnë: Aurita Agushi, Sunaj Raça, Diella Valla, Florist Bajgora etj. Filmi është prodhim i shtëpisë filmike “Arena”, i subvencionuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës. Në edicionet e mëparshme të Manhattan Short Film Festival finalistë ishin dy filma të cilët u nominuan për çminim Oscar, filmi “Shok” dhe “Bear Story”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Familja e Meghan Markle vazhdon të adresojë marrëdhënien e tyre…