Follow Sfida e rritjes së prodhimit bujqësor, si po evoluon teknologjia e farërave

11 prill 19:02

Kërkesa për farëra të teknologjisë së lartë, domosdoshmëri në sfidën e rritjes së prodhimit bujqësor

Farërat bujqësore kanë një rëndësi të veçantë në lidhje me intensifikim e prodhimit dhe ata gjithnjë e më shumë po marrin vëmendje të shtuar.

Institutet kërkimore shkencore në Kinë e kanë intensifikuar ndjeshëm këtë drejtim vitet e fundit. Hainan-i është një bazë e rëndësishme në për rritjen e farërave bujqësore.

Në zonën e posaçme të farërave aty janë përfshirë afro 70 % e varieteteve të reja të farërave të Kinës.

Laboratori i farërave që vizitoi Presidenti kinez Xi Jinping-u në fundjavë, për të dëshmuar edhe më shumë vëmendjen e shtetit në këtë sektor, u krijua në maj 2021 dhe ka në fokus risitë dhe kërkimet lidhur me farërat, duke pasur arritje të reja në teknologjitë thelbësore, duke garantuar sigurinë e farërave, si dhe duke mbështetur zhvillimin inovativ dhe cilësor të sektorit kinez të farërave.

Provinca Hainan zotëron dy të tretat e territorit detar të Kinës dhe ka kushte të mira natyrore për hulumtimin dhe eksplorimin detar.

Qeveria kineze i kushton një rëndësi të madhe kthimit të Kinës në një fuqi detare dhe po punohet që të nxiten shkencat oqeanike që Hainan-i të shndërrohet në një provincë të fuqishme detare.

Instituti i Oqeanografisë ka formuar sistemin më të madh në botë të vëzhgimit të integruar detar rajonal “Hapësirë – qiell – tokë – det”, që quhet Rrjeti i Vëzhgimit Stereoskopik të Detit të Kinës Jugore, dhe ka drejtuar ndërtimin e Qendrës së të Dhënave të Mëdha Oqeanike të Detit të Kinës Jugore, duke luajtur rol të rëndësishëm në sigurinë detare, eksplorimin e burimeve detare, parandalimin e fatkeqësive dhe ekonominë oqeanike.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një grua nga Kalifornia fitoi 10 mln dollarë, pasi shtypi…