Gjakova proteston për vrasjen e nënës me të bijën

10 gusht 10:05

Shoqëria civile e Gjakovës në përkrahje nga Rrjeti i Grave të Kosovës organizojnë sot marsh në Gjakovë për të kundërshtuar vrasjen e 40-vjeçares dhe vajzës së saj, në Brekoc  dhe për të kërkuar përgjegjësi nga institucionet e Kosovës për këtë dhe shumë raste të tjera të dhunës në Kosovë.

“Individ e aktivistë nga shoqëria civile, të bashkuar kërkojnë t’i japet fund dhunës dhe t’u thon të gjitha institucioneve në Kosovë dhe shoqërisë kosovare kundërshtimin me një fjali të vetme: Mjaft më me arsyetime!”

“Kjo protestë është organizuar si reagim kundër vrasjes së dyfishtë si pasojë e dhunës në familje, në Komunën e Gjakovës.Dhuna në familje është krim, dhe si e tillë duhet trajtuar. Dështimi në ofrim të mbrojtjes për gratë dhe vajzat që raportojnë dhunën na qon deri tek vrasja e tyre nga ushtruesit e dhunës”, thuhet në njoftimin e organizatorëve.

Lajme të sponsorizuara