Gjendet varësja e arit katër mijë vjet e vjetër

09 tetor 11:16

Billy Vaughan, 54 vjeç, ishte çuditur kur kishte zbuluar një varëse ari 22 karat në një fushë pranë qytetit të vet të lindjes Whitehaven. Varësja i përket epokës së bronzit dhe pesha e saj prej 300 gramësh ar të pastër që vlen mijëra euro.

Qaforet prej ari përdoreshin si stoli përreth qafës ose kyçit të dorës për të shfaqur pasuri dhe status të lartë në shoqëri.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Havaji nuk është i vetmi grup ishujsh që është formuar…