Guvernatori i BQK-së tregon se çfarë u bisedua në Bruksel

27 shkurt 2024 | 15:49

Në Bruksel ka përfunduar takimi i përbashkët mes ekspertëve financiarë të Kosovës dhe Serbisë, nën ndërmjetësimin e emisarit evropian për dialogun, Mirosllav Lajçak, lidhur me përdorimin e dinarit serb në Kosovë.

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Ahmet Ismaili, i ka thënë “Radios Evropa e Lirë” se gjatë takimit janë diskutuar modalitetet teknike se si mundet të vazhdojë financimi nga Serbia, përmes kanaleve ligjore dhe transparente në llogari bankare të përfituesve në euro, bazuar në propozim e BQK-së dërguar te Banka Popullore e Serbisë”.

“Nuk ka asgjë tjetër dhe as nuk kemi pranuar diskutime tjera”.

“Rregullorja është në fuqi dhe nuk ndryshohet. Zbatimi i saj nuk vihet në diskutim. Mundësi ligjore ka për transfer legal. Nëse gjithmonë Serbia ka gatishmëri t’i shfrytëzojë ato”, ka thënë Ismaili.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ansambli i këngëve dhe valleve “Gjilani”, fton të gjithë të…