Hoti: 2.5 miliardë euro kursime të Trustit në mëshirë të tregut

26 mars 10:51

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Avdullah Hoti ka dhënë kritika për zhvillimin ekonomik.

Ai ka numëruar disa nga dështimet e qeverisë Kurti.

Sipas Hotit, qytetarët po përballen me rritje të çmimeve në të gjitha sektorët.

“Në janar u rrit tatimi në pronë për 100%. Nga prilli rritet energjia me 15%. Çmimet e konsumit mbesin të larta. Investimet kanë rënë në nivelin më të ulët për shumë vite. Rritja ekonomike ka rënë nga 10% në 3% që nuk mjafton për të mbuluar as amortizimin. Kursimet prej 2.5 miliardë euro në Trustin Pensional janë në mëshirë të tregut pasi Trusti nuk ka Bord. Banka Qendrore nga java tjetër mbetet pa Guvernator. Investimet kapitale të shtetit janë të papërfillshme pasi asnjë ministri nuk po punon gjë”, ka shkruar Hoti në “Facebook”.

Ai thotë se askush nuk flet as nuk merret me zhvillim ekonomik dhe punësim.

“Nuk e sheh një ngjarje të vetme ku promovohet një fabrikë e re apo një projekt i ri. Si u katandisëm kështu?!”, ka shkruar ish-kryeministri Hoti.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Reuters Britania e Madhe tha se do ta furnizojë Ukrainën…