Hoxhaj në Riad, diskutohet për forumin ekonomik Kosovë-Arabi Saudite

28 dhjetor 2017 | 17:45

Në ditën e dytë të vizitës në Arabinë Saudite, zëvendëskryeministri i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, ka mbajtur takime të shumta në funksion të rritjes së bashkëpunimit ekonomik me Arabinë Saudite, si dhe ka mbajtur një ligjëratë në Institutin Diplomatik të Mbretërisë me temë 10-vjetorin e shtetësisë së Kosovës, sfidat e Kosovës dhe pritjet për të ardhmen.

Në takimin me sekretarin e përgjithshëm të Këshillit të Odave Ekonomike të Arabisë Saudite, Saud A. Al Mashari, është diskutuar për organizimin e një forumi ekonomik në mes të Kosovës dhe Arabisë Saudite, me fokus të veçantë në fushën e minierave, bujqësisë, turizmit dhe inovacionit. Gjatë diskutimeve në takim, është dakorduar që të shihen mundësitë për mbajtjen e këtij forumi gjatë vitit 2018.

Hoxhaj po ashtu ka takuar sekretarin e përgjithshëm të Qendrës së Mbretit Abdulaziz për Dialog Kombëtar, ku është diskutuar për rolin e institucioneve shtetërore, medieve dhe shoqërisë civile, në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm.

Në anën tjetër, në Institutin për Diplomaci, Hoxhaj ka bashkëbiseduar me gazetarë, politikanë, intelektualë e diplomatë të vendosur në Riad, në lidhje me shtetndërtimin e Kosovës, 10-vjetorin e shtetësisë dhe kompletimin e sovranitetit të jashtëm të Kosovës.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në ditët e sotme ka një klasifikim për gjithçka e…