I shkaktuan dëme në vlerë mbi 600 mijë euro dhe e detyruan viktimën ta mbyllte kompaninë

22 qershor 2024 | 09:17

Policia e Kosovës ka dhënë detaje mbi aksionin e zhvilluar ditën e premte në Gjilan, kundër personave që dyshohet se kanë kryer vepra penale të ‘fajdesë’ dhe ”detyrimit’.

Siç thuhet në njoftim, të dyshuarit në vazhdimësi kanë ushtruar presion dhe kërcënime ndaj viktimës, duke i shkaktuar dëme në vlerë mbi 600 mijë euro, duke e detyruar ta shes kompaninë e tij.

“Drejtoria për Hetimin e Krimit të Organizuar dhe Krimeve të Rënda pas ndërmarrjes se veprimeve hetimore në bashkëpunim me Prokurorinë Speciale të Republikës se Kosovës, më 21.06.2024 ka filluar realizimin e operacionit policor për arrestimin e personave të dyshuar të përfshirë në veprat penale ‘Fajde’ dhe ‘Detyrim’. Gjatë hetimit të këtij rasti janë gjetura prova, se të dyshuarit kanë kryer veprat penale të ‘fajdesë’ dhe ‘detyrimit’ për të cilat janë hetuar”.

“Të dyshuarit në këtë rast në vazhdimësi kanë ushtruar presion dhe kërcënime ndaj viktimës me qellim të marrjes se interesit nga veprimtaria e fajdesë duke e detyruar të njëjtën të veprojë në dëm të pasurisë se tij dhe si rezultat i veprimeve të kundërligjshme të dyshuarit i kanë shkaktuar dëme materiale viktimës në vlerën mbi 600.000 euro, duke e detyruar viktimën që ta mbyllë dhe ta shes kompaninë e tij”, bëhet e ditur në njoftim.

Policia njofton se gjatë këtij operacioni janë arrestuar 2 të dyshuar meshkuj kosovarë, ndërsa lidhur me rastin janë sekuestruar tri vetura, motorë sportiv, armë dhe municion, kartëmonedha euro, dokumente të ndryshme si dhe dëshmi tjera materiale të cilat do të përdoren në procedurën penale ndaj të dyshuarve.

Me vendim të prokurorit, të dyshuarit janë dërguar në mbajtje.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Më shumë se 300 pushues e plotë autobus të kompanisë…