Kampionët e Kosovës në futboll që nga viti 1945

09 janar 2018 | 08:56

Topi i parë në Kosovë është sjell nga një student i Grenoblit më 1919, por thuhet se më 1914 futboll kanë luajtur Austro-Hungarezët që kanë shërbyer në Kosovë në atë kohë.

Futbolli në Kosovë është luajtur shumë herët, por klubet e para janë formuar në vitin 1927 në Gjakovë dhe KF “Prishtina” në Prishtinë, e më pastaj formohen edhe klubet e tjera, raporton “GazetaSeshi”. Garat nuk kanë qenë të rregullta për arsye të situatës jostabile që ka mbretëruar në atë kohë.
Ndërkohë, kampionati ka filluar të jetë i rregullt nga viti 1945 kur Jedinstvo e Prishtinës doli kampion. Deri para periudhës së pavarësimit të futbollit kosovar, Vëllaznmi dhe Prishtina dominuan ligën. Ndërkohë, në periudhën e pasluftës në Kosovë, Prishtina ka më së shumti tituj, gjithsej shtatë.

Edicionet e Kampionëve të ekipeve të Kosovës

1945 Jedinstvo (Prishtinë)
1946 Jedinstvo
1947 Trepça (Mitrovicë)
1947-48 Proleteri (Prishtinë)
1948-49 Trepça
1950 Trepça
1951 Kosova (Prishtinë)
1952 Trepça
1953-54 Kosova
1954-55 Trepça
1955-56 Rudari (Stantërg)
1956-57 Rudniku (Hajvali)
1957-58 Rudari
1958-59 Prishtina
1959-60 Rudari
1960-61 Prishtina
1961-62 Buduqnosti (Pejë)
1962-63 C.Zvezda (Gjilan)
1963-64 Slloga (Lypian)
1964-65 Slloga
1965-66 Buduqnosti
1966-67 Obiliqi (Kastriot)
1967-68 Vëllaznimi (Gjakovë)
1968-69 Vëllaznimi
1969-70 Vëllaznimi
1970-71 Vëllaznimi
1971-72 Obiliqi
1972-73 Fushë-Kosova
1973-74 Vëllaznimi
1974-75 Liria (Prizren)
1975-1976 KXEK Kosova (Kastriot)
1976-77 Prishtina
1977-78 Buduqnosti
1978-79 Prishtina
1979-80 Vëllaznimi
1980-81 Liria (Prizren)
1981-82 Vëllaznimi
1982-83 KNI “Ramiz Sadiku” (Prishtinë)
1983-84 Liria (Prizren)
1984-85 C.Zvezda
1985-86 Vëllaznimi
1986-87 Liria (Prizren)
1987-1988 C.Zvezda
1988-89 Buduqnosti
1989-90 Vëllaznimi
1990-91 Fushë-Kosova
1991-1992 Prishtina
1992-93 Trepça
1993-94 Dukagjini (Klinë)
1994-95 Liria (Prizren)
1995-1996 Prishtina
1996-97 Prishtina
1999-2000 Prishtina
2000-01 Prishtina
2001-02 Besiana
2002-03 Drita (Gjilan)
2003-04 Prishtina
2004-05 Besa (Pejë)
2005-06 Besa
2006-07 Besa
2007-08 Prishtina
2008-09 Prishtina
2009-10 Trepça
2010-11 Hysi
2011-12 Prishtina
2012-13 Prishtina
2013-14 Llamkos
2014-15 Feronikeli
2015-16 Feronikeli
2016-17 Trepça ’89
2017/18

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Drejtuesit e Liverpoolit kanë nisur nga puna për të vendosur…