Karikoo dhe Weissman fitojnë Nobelin për vaksinën kundër Covid-it

02 tetor 2023 | 12:48

Çmimi Nobel për mjekësi u është dhënë Katalin Kariko dhe Drew Weissman për zbulimet që mundësuan zhvillimin e vaksinave efektive “mRNA” kundër COVID-19.

Thomas Perlmann, sekretari i Asamblesë së Nobelit, ka shpallur të hënën çmimin në Stokholm, “EuroNews”.

Çmimet Nobel kanë një çmim në të holla afërsisht 950 mijë euro.

Ndryshe, njoftimet Nobel vazhdojnë me çmimin e fizikës të martën, kimisë të mërkurën dhe letërsisë të enjten. Çmimi Nobel për Paqe do të shpallet të premten dhe çmimi i ekonomisë më 9 tetor.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetarja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë Kosovare të Inteligjencës,…