Kosova bëhet anëtare e koalicionit të deminimit për Ukrainën

13 qershor 2024 | 14:03

Kosova ka bërë një hap të rëndësishëm në përfaqësimin dhe rolin e saj në sigurinë globale.

Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, ka bërë me dije se në Bruksel me ministrin e Mbrojtjes të Lituanisë, Laurynas Kasciunas, ka nënshkruar marrëveshjen e përbashkët sipas të cilës Kosova edhe zyrtarisht është pjesë e koalicionit të deminimit për Ukrainën.

Sipas tij Kosova është bërë shteti i 17-të anëtar i këtij koalicioni që ka për qëllim ofrimin e mbështetjes për Ukrainën përmes ofrimit të trajnimit në fushën e deminimit, zotim ky që Kosova e ka dhënë si pjesë e Grupit të Kontaktit për Ukrainën, e që është një hap tjetër i ndërmarr nga ana e Kosovës për popullin ukrainas pasi veçse tanimë kemi dorëzuar dy pako mbështetëse ushtarake.

“Ushtarët tanë do të rreshtohen përkrah partnerëve tanë në këtë front global demokratik kundër agresionit dhe dhunës! Kosova do të vazhdoj të qëndroj krah Ukrainës ngase jemi me të drejtën, lirinë e popujve dhe të drejtat demokratike të shteteve”, ka shkruar Maqedonci në “Facebook”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kombëtarja e Shqipërisë mbylli me sukses fazën përgatitore në Austri…