Kosovë ngrite zanin

12 shtator 21:48

Shkruan: Sali Bislimi

Një pseudo proces mbi asnjë bazë ligjore të vlefshme për pranueshmërinë e saj, duke iu referuar dispozitave të neneve 17 deri në 19 të Statutit të Romës.
Drejtësia është një rregull thelbësor procedural:
*Të drejtën për gjykim të drejtë dhe jo për një procedurë të nisur në mënyrë të ngathët dhe pa respektim të rregullave të juridiksionit territorial*
Aktualisht jemi dëshmitarë të një pseudogjykimi unikat në botë, ku presidenti bën auto-gjykimin.
Kush shantazhoi presidentin Thaçi kur u vu në dispozicion të magjistratëve të Hagës?
Si është e mundur që kjo gjykatë të furnizohet me të dhëna nga Serbia, të një Serbie që është e njohur për krime lufte, gjenocid, agresion, dhe krime kundër njerëzimit.
Gjykata penale ndërkombëtare bën gabimin me të madhe në historinë e saj duke u marrë me Kosovën dhe jo me Serbinë fashiste dhe inicon proces për apetitet serbo-ruse dhe do humb pa dyshim kredibilitetin e saj.
Akuzat që ngarkohet presidenti Thaçi janë rrena të fabrikuara që nesër do të turpërohet edhe vet gjykata.
Turpin po e hani me bukë edhe ju patriotë dhe intelektualë që keni zgjedh heshtjen, kështu nuk ndërtohet as liria as drejtësia dhe as demokracia. Mjerim.
Kontestoni këtë pseudo proces dhe këtë të
të ashtu quajtur procedurë.
LIRI PËR PRESIDENTIN!!!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Partisë së Lirisë, ish-presidenti Ilir Meta ka vizituar…