Kushtetuesja: Ndaj Tinka Kurtit dhe Drita Millakut pati diskriminim gjinor në zëvendësimin si deputete

26 mars 16:33

Gjykata Kushtetuese e Kosovës ka vendosur se ndaj dy ish-kandidateve për deputete nga Lëvizja Vetëvendosje, Tinka Kurti dhe Drita Millakut, në zgjedhjet e vitit 2019, kishte pasur diskriminim gjinor në momentin kur ato nuk ishin lejuar të bëheshin deputete për të zëvendësuar deputetët që ishin bërë ministra.

Atë kohë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, Paneli për Ankesa dhe Parashtresa dhe Gjykata Supreme kishin ndjekur parimin e gjinisë, duke mos lejuar që deputetet të hyjnë në vend të deputetëve meshkuj edhe pse ishin të parat në listën e pritjes.

Aktgjykimi i plotë Gjykatës Kushtetuese:KËTU

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministria e Ambientit, Planifikimit Hapsinor dhe Infrastrukturës, ka bërë të…