Minatorët e ‘Trepçës’ pa paga, sindikata: Janë paguar vetëm disa kategori e pozita pune

22 maj 2024 | 14:54

Sindikata e Pavarur e Minatorëve të “Trepçës” ka njoftuar se janë bërë më shumë se dy javë prej kur është dashur të bëhej ekzekutimi i pagave për minatorët.

Sipas tyre, një realizim i tillë është bërë në mënyrë selektive dhe diskriminuese, duke ekzekutuar pagat vetëm për disa kategori dhe pozita të punës.

“Kanë kaluar tashmë e dy javë nga dita kur është dashur të bëhej ekzekutimi i plotë i pagave për minatorët. Por një realizim i tillë është bërë në mënyrë selektive dhe diskriminuese, duke ekzekutuar pagat vetëm për disa kategori dhe pozita të punës. Një qasje të tillë e konsiderojmë diskriminuese, të kundërligjshme dhe të papërgjegjshëm. Ne kërkojmë ekzekutimin e pagave menjëherë, për të gjithë minatorët (të gjithë të punësuarit në ‘Trepça Sh.a’) pa dallim dhe diskriminim. Kësaj qasje arbitrare ndaj minatorëve duhet t’i vjen fundi”, është thënë në reagim.

Nga kjo sindikatë kanë kërkuar që menjëherë të bëhet ekzekutimi i pagave.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Përpara finales së Dublinit kundër Atalantës, 31-vjeçari i mesfushës së…