Ministri Selimi: Në procesin e vetingut të përfshihen ShBA-ja, BE dhe Britania

22 qershor 2020 | 17:13

Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi së bashku me zëvendëskryeministrin Driton Selmanaj, ka mbajtur takimin e parë me grupin e ekspertëve të pavarur për dizajnimin e parimeve udhëheqëse dhe skenarëve të reformës së vetingut.

Në konferencë për medie, Selimi ka thënë se gjatë këtij takim është njoftuar për punën e deritanishme të grupit të ekspertëve të vettingut dhe për disa çështje specifike që kanë të bëjnë me sistemin e llogaridhënies.

“Personalisht kam paraqitur qëndrimin tim që në këtë proces të kemi gjithëpërfshirje. Për më shumë, për ne është e rëndësishme që ky proces i llogaridhënies të bashkëdyzohet me hisedarët tjerë siç janë ShBA-ja, BE-ja, Britania e Madhe dhe të tjerët që kanë kontribuar për një kohë të gjatë në Kosovë”, ka thënë Selimi, raporton “Epoka e re”.

I pari i Drejtësisë, ka bërë me dije se ka marrë mbështetje edhe nga institucionet e drejtësisë si Këshilli Prokurorial dhe Këshilli Gjyqësor që të jenë pjesë e një sistemi gjithëpërfshirës.

“Pra nëse kemi gjithë përfshirje, të gjithë e dinë që kemi objektivitet dhe ky objektivitet duhet të formohet edhe me ato palë që potencialisht nuk mund të pajtohen mes vete, por këto mospajtime dhe gjetja e të vërtetës duhet të diskutohen bashkë”, është shprehur Selimi.

Ndërsa zëvendëskryeministri Driton Selmanaj, ka shprehur gatishmërinë e Qeverisë së Republikës së Kosovës për procesin e reformës në drejtësi, duke përfshirë gjithë akterët relevant.

“Jemi shumë të përkushtuar që në Kosovë të ketë hapa konkret në fuqizimin e sundimit të ligjit, fuqizimin e shtetit të së drejtës dhe tashmë jemi në fazën ku do të përcaktojmë modelet më të mira se cilat janë ato”, ka thënë Selmanaj.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Lulëzim ETEMAJ Përgjatë kohës së pandemisë COVID-19, me qëllim për…