Ministria e Financave, pensionistëve: Kujdes ndaj lajmeve të rreme për skemat pensionale

30 maj 2024 | 13:02

Ministria e Financave përmes një njoftimi për medie ka paralajmëruar pensionistët të kenë kujdes lidhur me lajmet e rreme për skemat pensionale në Kosovë.

MF-ja thekson se lidhur me çdo ndryshim eventual, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve kërkon nga të gjithë përfituesit e skemave pensionale që të ndjekin vetëm njoftimet zyrtare të MFPT-së dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës, dhe të shmangin informatat dhe shërbimet e tjera jozyrtare.

“Të nderuar përfitues të skemave pensionale në Republikën e Kosovës, siç ju kemi informuar edhe përmes një njoftimi paraprak, udhëzoheni të jeni të kujdesshëm ndaj informatave të rreme që qarkullojnë këto ditë, të cilat kanë për qëllim keqinformimin e përfituesve të skemave pensionale në Kosovë dhe mund të përbëjnë skema mashtruese apo edhe tendencë për keqpërdorimin e të dhënave personale. Ftojmë qytetarët të kenë kujdes e të mos bien pre e mashtrimeve dhe dezinformatave, dhe rastet e tilla kur ju premtohen shuma parash në këmbim të një pagese tani, t’i paraqesin edhe në organet e rendit”, thuhet në njoftimin për medie.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në më pak se shtatë vite, më shumë se 18…