Regjistrimi i popullsisë, përfaqësuesit e ASK-së takojnë kryetarin e Gjilanit dhe atë të Kamenicës

24 janar 14:58

Përfaqësues të Agjencisë së Statistikave të Kosovës kanë vazhduar takimet me kryetarët e komunave, për të biseduar mbi aktivitetet e regjistrimit të popullsisë 2023.

Ata kanë takuar kryetarin e Gjilanit, Alban Hyseni dhe atë të Kamenicës Kadri Rahimaj. “Në të dy komunat kemi pranuar mbështetjen e plotë dhe gatishmërinë për rendim të aktiviteteve në bazë të përgjegjësive që kanë komunat në kuadër të komisioneve komunale të regjistrimit”, kanë theksuar zyrtarët e ASK-së.

Regjistrimi i popullsisë në datat 1 shtator – 16 tetor 2023, do të mbledhë të dhëna mbi indikatorët demografik e socio-ekonomik, të cilët do të na ndihmojnë të kuptojmë qartë nevojat e qytetarëve tanë, dhe për të hartuar politika të drejta bazuar në kërkesa reale për përmirësim të jetës në sektorë të ndryshëm në vend.

Agjencia e Statistikave të Kosovës do të jetë pranë komunave përmes qasjes dhe ofrimit të dhënave statistikore koherente dhe të besueshme.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Lëvizja Vetëvendosje edhe të martën ka vazhduar me publikimin e…