Rrobat me gjak të Jusufit, ruhen në kullën e tij

17 janar 20:24
Brenda këtyre Kullave ruhet një pasuri e madhe.

Dokumente, rroba e veprimtari të Jusuf dhe Bardhosh Gërvalles janë tashmë pjesë e Kullave të familjes Gërvalla në Dubovik të Deçanit.

Madje këtu është edhe kjo pallto që Jusufi e kishte të veshur në momentin kur ishte vrarë.

Ani pse kanë kaluar 37 vjet, njollat e gjakut e vrimat e plumbave ende janë në këtë pallto të Jusufit.

Përpos palltos janë edhe këto rroba tjera të gjakosura të tij që ruhen kullen e ndërtuar në 2012 nga Ministria e Kulturës.

Ndryshe prej të palltos së vëllait , ajo e Bardhoshit është aty por nuk ka njolla.

Familjarët e gjallë që jetojnë në këtë hapësirë kujtojnë se si ishin dy vëllezërit Gërvalla

Madje kujtojnë edhe historinë kur këta u vranë.

Në një rrëfim për “T7”, Xhevdeti tregon se kur u vranë Jusuf e Bardhosh Gërvalla, e pamja nuk ishte mbajtur, pasi u ishte ndaluar nga okupatori serb.

Ai tregon edhe për familjarët e djemve trima.

Djemtë e vajzat e tyre sot jetojnë jashtë Kosovës.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sot gjatë ditës Policia e Kosovës arrestoi një person të…