Vazhdojnë hetimet për vrasjen e trefishtë në Deçan

27 nëntor 17:48

Autoritetet në Kosovë kanë bërë me dije se kanë dy apo tri pista që po hetohen lidhur me vrasjen e trefishtë që ndodhi më 26 nëntor në Gllogjan të Deçanit.

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Sabedin Mehmeti, gjatë një prononcimi për media nga Deçani, ka thënë se ende nuk kanë një motiv lidhur me sulmin me armë zjarri ndaj një autobusi, me ç’rast u vranë shoferi dhe dy nxënës. Ndërkaq, edhe një nxënës mbeti i plagosur.

“Aktualisht mund të flasim për një sistem të dy, përkatësisht tri pistave të mundshme të hetimit dhe të gjitha informacionet që jemi duke i mbledhur, por edhe provat materiale nga vendi i ngjarjes çojnë në këtë drejtim. Po flasim për një person, por me mundësi të ndërlidhjes edhe me persona të tjerë, që nënkupton se mund të ketë më shumë se një të dyshuar. Në kuptimin e qarkullimit të personit, janë duke u ekzaminuar prova teknike të ndryshme, të cilat do të na tregojnë saktë se prej nga ka ardhur, ku ka qëndruar dhe nga ka shkuar”, ka theksuar Mehmeti.

Ai ka deklaruar se momentalisht hetuesit janë duke e kontrolluar terrenin, ndërkaq janë angazhuar edhe njësi shtesë dhe ekspertë për të përpunuar të gjitha informacionet lidhur me këtë ngjarje.

Ndërkaq, sa i përket mundësisë që ky rast të ketë lidhje me akt terrorist, Mehmeti ka thënë se “deri në këto momente që ne po flasim, ne nuk e kemi asnjë të dhënë, asnjë provë, asnjë informacion që shkon nga akti terrorist apo nga akti që ndërlidhet me çështje religjioze”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Qindra qytetarë ndezën qirinj sot për të kujtuar tri viktimat…