Verifikimi i vështirë i pasurisë së paligjshme të zyrtarëve shtetërorë

24 shkurt 2019 | 13:02

Që nga themelimi i Agjencisë Kundër Korrupsionit, zyrtarët shtetërorë në Kosovë janë të obliguar që të deklarojnë pasurinë e tyre.

Mirëpo, procesi i deklarimit të pasurisë është kritikuar vazhdimisht nga shoqëria civile, për shkak se është thënë se zyrtarët pavarësisht se janë të obliguar të deklarojnë pasurinë, procesi nuk shërben në mënyrë efektive në luftimin e pasurisë së paligjshme.

Drejtoresha e organizatës “FOL”, Mexhide Demolli-Nimani, ka thënë se deklarimi i pasurisë është përcjellë me probleme të vazhdueshme.

Sipas saj, zyrtarët nuk e deklarojnë pasurinë e plotë, si dhe nuk e marrin seriozisht procesin e deklarimit të pasurisë.

“Duke parë këto mangësitë, shumë zyrtarë nuk janë marrë seriozisht me deklarim të pasurisë saqë në formularët e dorëzuar në Agjencinë Kundër Korrupsion, kanë ndryshuar vetëm datën e dorëzimit. Për shembull, një zyrtar e deklaron një veturë të njëjtë me çmimin e njëjtë gjatë 5-6 viteve. Kjo s’ka logjikë kur e dimë një veturë për këto vite amortizohet dhe nuk mund të ketë çmimin e njëjtë qoftë dhe mbas një viti”, ka thënë Mexhide Demolli-Nimani për “Radion Evropa e Lirë”.

Ajo ka thënë se deklarimi i pasurisë konsiderohet si një ndër aspektet bazë në parandalimin dhe luftimin e korrupsionit, porse aktualisht, sipas saj, mangësitë ligjore e bëjnë të pamundur luftimin efektiv të pasurisë së paligjshme të zyrtarëve të lartë.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në këtë link: https://www.evropaelire.org/a/verifikimi-i-veshtire-i-pasurise-se-paligjshme-te-zyrtareve-shteterore/29785648.html.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në orën 15:05 zhvillohet derbi i Premier Ligës në “Old…