Vlora Çitaku: Prekazi, themel i shtetit të Kosovës

28 nëntor 12:13

Homazhe në kompleksin memorial “Adem Jashari” në Prekaz, kanë bërë sot edhe deputetët dhe anëtarët e Partisë Demokratike të Kosovës.

Nënkryetarja e PDK-së, Vlora Çitaku theksoi se Prekazi mbetet themel i shtetit të Kosovës.

“Nga do që të shkojmë si shqiptar nga këtu nisemi nga Prekazi legjendar, nga themeli i shtetit të pavarur të Kosovës. Nga këtu sot për të shënuar 28 nëntorit, nëntorin e madh festën e shumëfishtë të shqiptarëve dhe në një ditë si kjo është mirë t’ia kujtojmë vetës çmimin e lartë të lirisë, t’u flasim fëmijëve tanë, mos ta marrim të mirëqenë lirinë që e kemi dhe ta duam vendin dhe njëri-tjetrin më shumë”, tha Çitaku.

Çitaku shtoi se në një ditë si kjo patjetër që duhet të kujtojmë që ka shumë familje që kanë dhënë gjithçka e ka ende familje që po paguajnë çmimin e lirisë.

“Respekt për familjet e dëshmorëve për sakrificën e madhe që është bërë, andej e këndej kufirit, sot të festoj në liri e në një ditë si kjo patjetër që duhet të kujtojmë që ka shumë familje që kanë dhënë gjithçka e ka ende familje që po paguajnë çmimin e lirisë”, tha ajo.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sot bëhen 25 vjet qëkur Ushtria Çlirimtare e Kosovës (UÇK)…