Xhaferi: Ivanovi do ta shkelë Kushtetutën nëse nuk e nënshkruan dekretin për Ligjin për gjuhët

15 mars 2018 | 12:51

Kryetari i Maqedonisë, Gjorge Ivanov, do t’i shkelë dispozitat kushtetuese nëse nuk e nënshkruan dekretin për shpalljen e Ligjit për gjuhët. Kështu ka thënë sot kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, pas paralajmërimit të mbrëmshëm të shefit të shtetit se nuk do ta nënshkruajë dekretin për këtë ligj.

Xhaferi nuk deshi ta komentojë çfarë nëse Ivanov nuk e nënshkruan ligjin.

“Nuk do të komentoj çfarë do të jetë nëse është. Neni 75 nga Kushtetuta e Republikës së Maqedonisë është i qartë edhe pas votimit të sërishëm me shumicë të votave nga numri i përgjithshëm i deputetëve në Kuvend, që është rasti me ligjin, presidenti i Republikës është i obliguar ta nënshkruajë dekretin për shpalljen e ligjit. Në të kundërtën i shkel dispozitat kushtetuese”, ka thënë Xhaferi.

Dje në një atmosferë të tensionuar, Kuvendi i Maqedonisë me 64 vota për e ka miratuar Ligjin për përdorimin e gjuhëve, i cili zyrtarizon përdorimin e gjuhës shqipe në nivelin lokal dhe qendror të pushtetit dhe shihet si një përmbyllje e Marrëveshjes së Ohrit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kyçjet ilegale në rrjetin e energjisë elektrike bënë që shpesh…