E nisen si hobi dhe përfunduan në një nga ligat me prestigjoze të lojes me të famshme gaming PUBG MOBILE

15 maj 23:09

Te rinjët shqiptar duket se po zhvillojne aftesitë e tyre ne fushen e komunitetëve gaming duke arritur të na perfaqesojnë sa me mirë në arenen nderkombëtare.

Por kush janë keta ndiqeni rubriken me poshtë:

Behët fjalë per XTEAM e ashtuquajtur ekipa tyre ku djelmoshat kosovar kanë arritur të kualifikohen ne një nderë tournamentin me të madh te Pubg Mobile duke ndjekur ëndrren e tyre per t’u kualifikuar ne fazë me te lartë qe njeh kjo lojë. 

Përveq ketyre arritjeve ata kanë edhe diqka te veçant që do ta zbulojmë në vazhdim. 

Kjo loje është prodhuar në shtetin e Kines dhe perderisa Kina nuk e njeh Republiken e Kosovës nuk ka te vendosur as flamur të Kosovës në brendi te saj. Duke mos e njohur Kosovën si shtet keta djelmosha humben edhe tournamente të medha nacionale qe kishin si qellim garen ndërmjet shtetëve e njohur si PMNC vetëm e vetëm pse janë shtetas te Kosovës. Por kjo nuk i ndaloi keta djem te mos e shfaqin talentin e tyre por perkundrazi ata vazhduan duke u ndjerë krenar dhe duke e prezantuar veten dhe ekipin e tyre si Shqiptar.

-Arritjet e tyre janë të njohura në arenen nderkombetare. 

Ata njihen si finalista te “Master League” te perberë nga ekipet me te mira Europiane. 

Gjithashtu 3 herë finalista te PMCO perkatesishtë top 3 duke u kualifikuar ne nje kategori me te lartë qe është PMPL.

Ne ketë garë ata arriten ne top 5 ekipet e para kualifikuese per garen e madhe te tanishme European Championship ku marrin pjes 16 ekipet me te mira Evropiane duke ndjekur rrugen keshtu per fazen me te larte atje ku garojne yjet boterore ne kete kategori e cila quhet PMGC. 

Nje rekord tjeter qe ja vlen te theksohet eshte se gjate kesaj gare ata u bene pjes e nje rekordi boteror duke hyre ne top 3 ekipet e vetme boterore qe kane realizuat me se shumti killsa ne nje ndeshje te vetme. 

Djelmoshat tanë me 19 Maj fillojne garen per European Championship, ku do paraqiten me flamur te shtetit te tyre, gje simbolike qe iu eshte mundesuar ketyre çunave ne kete gare. Shpresojme te na beni krenar te gjithe Shqipetaret ne pergjithesi! 

(Shkrim nga Lideri ekipes së XTEAM, Etnik Lladrovci)!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Lëvizja Vetëvendosje ka mbajtur mbledhje me koordinatorë të qendrave. Mbledhjen…