Kosova dhe Austria thellojnë bashkëpunimin ndërparlamentar

08 qershor 2018 | 08:44

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, gjatë vizitës zyrtare në Vjenë, ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fondacionin Erst Stiftung, i cili udhëhiqet nga personaliteti i njohur, Erhard Busek.

Memorandumi i bashkëpunimit u nënshkrua pas takimit të kryeparlamentarit kosovar dhe atij austriak dhe shënon një etapë të re të bashkëpunimit ndërparlamentar.

Projekti “DEMOS-it”, i cili ka filluar të realizohet para dy vitesh, ka për qëllim edukimin e moshave të reja lidhur me parlamentarizmin në Kosovë.

Me marrëveshjen e re të bashkëpunimit, parashihet që nga 1 tetori i këtij viti, projekti të bëhet tërësisht pjesë e Kuvendit të Kosovës.

Në dy vitet e fundit, rreth 7 mijë nxënës të shkollave fillore të Kosovës kanë qenë pjesë e këtij projekti për edukim parlamentar.

Projekti synon që të përfshijë të gjithë nxënësit e shkollave fillore të Republikës së Kosovës.​

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ekspertët e sigurisë, Nuredin Ibishi dhe Behar Selimi, u kanë…