Meta kundër korrigjimit të kufirit me Serbinë: Konsumon energji për objektiva të gabuara

25 tetor 2018 | 21:33

Duke folur në qendrën “Xhorxh Marshall” në Gjermani, presidenti Meta e quajti të papërfunduar çështjen e Ballkanit. Ai tha se propozimi i fundit për një debat te ri mbi atë që do të përbente marrëveshjen përfundimtare mes Kosovës dhe Serbisë, po konsumon shumë energji për objektivat e gabuara. Ky debat ka lidhje me propozimin për korrigjim të kufijve.

“Dialogu mes të Kosovës dhe Serbisë, i udhëhequr nga BE-ja, po hyn në fazën e vet përfundimtare, në më të rëndësishmen dhe kritiken; Dhe, sipas mendimit tim, nevojiten vetëm përpjekje të bashkërenduara amerikane dhe europiane për ta çuar deri në fund këtë punë ende të papërfunduar, ose këtë fazë të rëndësishme konsolidimi në Ballkan. Propozimi i fundit për një debat të ri mbi atë që do të përbënte marrëveshjen përfundimtare për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë, po konsumon shumë energji për objektivat e gabuara. Ai as nuk e konsolidon dhe as nuk e paqton rajonin. Hapja e një debati të tillë në një kohë kur janë ngritur flamujt e kuq sinjalizues e paralajmërues nga SHBA-ja dhe BE-ja për përfshirjen e aktorëve të tretë në rajon, e bën atë edhe më alarmues”, ka deklaruar Meta.

Meta ka thënë se kërkimi i normalizimit të marrëdhënieve nëpërmjet shkëmbimit të territoreve do të thotë të shkatërrosh e të çosh dëm një investim sigurie prej dy dekadash.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një prej komandantëve të “Tigrave” famëkeqe, Borislav Peleviq, kumbara e…