Shala: Procesi i transformimit të FSK-së në ushtri do të jetë gjithëpërfshirës

25 tetor 2018 | 10:47

Kryetari i Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), Haxhi Shala, ka ftuar të gjithë të interesuarit që ta japin kontributin e tyre për pakon e ligjeve që ndërlidhen për transformimin e FSK-së në ushtri.

Shala nëpërmjet llogarisë së vet në “Facebook”, ka thënë se pakoja ligjore për transformimin e FSK-së e cila ka kaluar në lexim të parë është në përputhje të plotë me Kushtetutën e Kosovës. Ai ka thënë se ky proces do të jetë transparent dhe gjithëpërfshirës.

Postimi i plotë i Shalës:

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës,

Aktualisht në Komisionin Parlamentar për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e FSK-së, është në procedurën e shqyrtimit dhe amendamentimit të tri projektligjeve të FSK-së. Si kryetar i Komisionit, dua të konfirmoj zotimin se ky proces do të jetë transparent, gjithëpërfshirës dhe duke respektuar plotësisht procedurat e parapara me Kushtetutë dhe Rregulloren e Punës se Kuvendit për shqyrtimin dhe miratimin e Ligjeve.

Forca e Sigurisë se Kosovës është institucionin kushtetutës që mbron qytetaret e saj dhe komunitetet e Republikës se Kosovës dhe kjo pako e re ligjore vetëm avancon misionin e kësaj force në mbrojtën e qytetareve dhe sovranitetit të Kosovës. FSK-ja edhe sot është ushtri e Kosovës, pavarësisht emrit dhe pavarësisht misionit të kufizuar që ka pasur në fillimet e saj, sepse nëse nuk është organizatë ushtarake, çfarë organizate tjetër mund të jetë FSK-ja.

Kushtetuta e Kosovës, mes tjerash e përcakton se Presidenti i Kosovës është komandanti i Përgjithshëm i FSK. Nëse nuk është organizatë ushtarake , si mund presidenti të jetë Komandanti i Përgjithshëm e një organizatë jo ushtarake.

Pakoja e re ligjore, është plotësisht në pajtim me Kushtetutën dhe ne ftojmë të gjithë të interesuarit, qytetarë, akademik, media, shoqëri civile, grupe të ndryshme të japin kontributin e tyre gjatë shqyrtimit të kësaj pakoje ligjore dhe të jenë pjesëmarrës aktiv në këtë proces.

Me nderime,

Haxhi Shala

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës,Aktualisht në Komisionin Parlamentar për Punë të Brendshme, Siguri dhe…

Gepostet von Haxhi Shala am Donnerstag, 25. Oktober 2018

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, ka refuzuar të zhvilloj vizitën…