Siguria e Kosovës temë e komandantit të KFOR-it dhe disa ambasadorëve

21 maj 2024 | 20:40

Komandanti i KFOR-it, Ozkan Ulutas, është takuar sot me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Jeffrey Hovenier, zv/shefin e Misionit të Mbretërisë së Bashkuar, Paul O’Connor, ambasadorin e Francës, Olivier Guerot, zv/shefin e misionit të Gjermani, Matthias Conrad, ambasadorin e Italisë, Antonello De Riu, ambasadorin e Turqisë, Tunç Angili dhe zëvendësen e zyrës së përfaqësuesit special të BE-së, Eva Palatova.

KFOR ka thënë se kanë ndarë pikëpamje për trendet e sigurisë në Kosovë dhe rajon dhe për angazhimin e bashkësisë ndërkombëtare ndaj stabilitetit rajonal dhe për përpjekjet dhe mbështetjen e përditshme të KFOR-it ndaj dialogut Kosovë- Serbi.

“Ata ndanë pikëpamje për trendet e sigurisë në Kosovë dhe në rajon, për angazhimin e qëndrueshëm të Bashkësisë Ndërkombëtare ndaj stabilitetit rajonal dhe për përpjekjet dhe mbështetjen e përditshme të KFOR-it ndaj dialogut të lehtësuar nga BE ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës.”

“KFOR vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundim të Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.”

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, ka takuar senatorin…