Zbulohet qyteti antik në Tel Aviv në vendin ku do të ndërtohej një autostradë

08 tetor 2019 | 11:12

Arkeologët izraelitë pretendojnë se kanë gjetur një qytet të lashtë 5 000 vjet të vjetër në veri të vendit.

Autoriteti izraelit i antikitetëve ka theksuar se qyteti antik ishte zbuluar gjatë punës përgatitore për të ndërtuar një autostradë afër Harish, një qytet 50 kilometra në veri të Tel Avivit.

Ata e quajtën sajtin një “qytet kozmopolit dhe i planifikuar” që daton nga epoka e hershme e bronzit. Qyteti shtrihet 65 hektarë dhe llogaritet të ketë pasur një popullsi prej rreth 6 000 banorësh.

Gjatë punës, arkeologët kanë zbuluar një tempull ceremonial të pazakontë, kockat e kafshëve të djegura, një skulpturë me kokë njerëzore, si dhe fragmente qeramike dhe enë prej guri.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një kërpudhë e rrallë që gjendet në Azi dhe në…