MASHT-i i kërkon SBASHK-ut ndërprerjën e grevës

22 janar 22:16

Valmir Gashi, këshilltari i Ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi, ka thënë se greva e mësimdhënësve që po vazhdon tash e shtatë ditë po i dëmton më së shumti nxënësit.
“Duhet thënë se jemi në një situatë jo të mirë. Greva në arsim po shkakton dëme të mëdha në procesin mësimor, në veçanti te nxënësit. Jemi në një situatë krejtësisht tjetër në krahasim para 10 vjetëve. Tani jemi në një situatë që Ministria e Arsimit nuk është sponsorizuese e ligjit. Ministria e Arsimit ka qenë e angazhuar që koeficentët të jenë më të dinjitetshëm. Falë angazhimit të Ministrisë së Arsimit, Qeverisë, SBASHK-ut dhe prindërve kemi një lëvizje pozitive të situatës”, u shpreh ai.

Gashi në “Zona B” në “Klan Kosova”, ka thënë se SBASHK-u është dashur të reflektojë pas vendimit të Qeverisë për rritje të koeficientit të pagës për mësimdhënësit.

“Pas propozimit të Ministrisë së Arsimit, kemi vendimin e Qeverisë, që është rritje e koeficientit të pagës së mësimdhënësve për 0.20 dhe kjo ka qenë ajo çfarë ne si ministri kemi arritur dhe kemi menduar se është e mundshme. SBASHK-u prapë nuk ka reflektuar. Ne edhe pas mospranimit nga ana e SBASHK-ut të kësaj oferte, jemi duke zhvilluar takime të vazhdueshme me SBASHK-u ku kemi kërkuar të reflektojnë. Ne si Ministri i Arsimit mendojmë se meritojnë koeficentë më të dinjitetshëm por mundësitë buxhetore janë kaq”, ka deklaruar Gashi.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Fitim Haliti sot mbush 37 vjet, por nuk e ka…