Miftaraj thotë se korrupsioni endemik në Kosovë është fakt

24 prill 2024 | 15:45

Drejtori i Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD), Ehat Miftaraj, ka komentuar gjetjet e raporteve ndërkombëtare, të cilat evidentojnë nivelin e lartë të korrupsionit në Qeverinë Kurti.

Ai ka bërë me dije se këto raporte tregojnë se korrupsioni endemik në Kosovë është fakt.

Miftaraj ka shkruar në “Facebook” se i pakontestueshëm është edhe fakti se Qeveria Kurti është klienteliste.

“Se ka korrupsion endemik në Kosovë, është fakt. Është fakt i pakontestueshëm po ashtu se qeveria Kurti ka ndërtuar qeveri klienteliste që promovon kulturën e pandëshkueshmërisë kur klientela e tij është e përfshirë në korrupsion. Kjo tanimë është e vërtetuar nga raporte kredibile ndërkombëtare dhe të shoqërisë civile ne Kosove, qe ende nuk i janë nënshtruar joshjeve me pozita dhe privilegjeve nga ana e LV-së”, ka shkruar Miftaraj.

Gjithashtu, Miftaraj ka kritikuar edhe sistemin prokurorial të Kosovës. Sipas tij, Kosova ka nevojë për një sistem prokurorial të pavarur.

 

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Partia Socialdemokrate (PSD) ka dorëzuar kallëzim penal në Prokurorinë Speciale…