Në Hagë nis dëshminë ish-sekretari i Ambasadës së Austrisë në Beograd

28 maj 2024 | 12:18

Diplomati austriak, Jan Kickert, që kishte shërbyer në Beograd gjatë viteve 1997-1999, ka nisur dëshminë në Gjykatën Speciale në rastin ndaj ish-udhëheqësve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Atë kohë kishte shërbyer si sekretar në Ambasadën e Austrisë në Beograd.

Ai ka dhënë dëshmi edhe në Tribunalin Ndërkombëtar për ish-Jugosllavi në çështjen Limaj dhe të tjerët.

Aktualisht Kickert shërben si ambasador austriak në Romë.

Në periudhën 1998-1999 ishte dërguar si asistent special i Bashkimit Evropian në Kosovë e nga viti 1999 deri më 2000 ishte këshilltar politik i Përfaqësuesit Special të Sekretarit të Përgjithshëm të Misionit të Administratës së Përkohshme të Kombeve të Bashkuara në Kosovë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në Gjykatën Themelore të Prishtinës ka nisur seance fillestare në…