Richard Heater nga Ambasada Amerikane viziton ATK-në, njoftohet me progresin në këtë institucion

28 shkurt 2024 | 13:43

Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës (ATK), Ilir Murtezaj, ka pritur në takim përfaqësuesin nga Ambasada Amerikane në Kosovë, Richard Heater, me të cilin kanë biseduar për progresin e ATK-së, si dhe bashkëpunimin e institucionit tatimor me Ambasadën.

ATK-ja ka njoftuar se bashkëpunimi ndërmjet ATK-së dhe Ambasadës së ShBA-së është shumë i rëndësishëm për avancimin dhe zhvillimin e sistemit tatimor në Kosovë.

“Me mbështetjen e qeverisë së Shteteve të Bashkuara, Administrata Tatimore ka arritur progres të rëndësishëm në përmirësimin e efikasitetit, transparencës dhe kapaciteteve të saj. Ambasada Amerikane ka ndihmuar në ofrimin e trajnimeve dhe programeve të specializuara për stafin e Administratës Tatimore, duke kontribuar në rritjen e aftësive teknike dhe profesionale të punonjësve të saj. Përveç kësaj, mbështetja financiare dhe teknike i ka mundësuar Administratës Tatimore të zhvillojë dhe zbatojë projekte inovative për të përmirësuar sistemin e mbledhjes së tatimeve dhe për të luftuar evazionin fiskal”, ka njoftuar ATK-ja.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Siç e do zakoni, pjesëmarrësit në samitin “Ukrainë- Europa Juglindore”,…