Shfaqen emrat e grave që humbën jetën në dy dekadat e fundit

25 nëntor 20:55

Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore e shënoi hapjen fushatës së 16 ditëve të akti​vizmit me ndriçimin e ndërtesës së Qeverisë me simbolin e kordeles së bardhë dhe ngjyrën portokalli, në nderim të viktimave të dhunës, ku për herë të parë shfaqen emrat e të gjitha grave që humbën jetën në dy dekadat e fundit.

Fushata e 16 ditëve të aktivizmit organizohet çdo vit. Ajo fillon më 25 nëntor dhe përfundon më 10 dhjetor, në Ditën e të Drejtave të Njeriut. Simboli i fushatës është kordelja e bardhë, ndërsa ngjyra zyrtare e fushatës është portokallia që simbolizon një të ardhme të ndritshme dhe një botë të lirë pa dhunë ndaj grave . Ndryshe, iniciativa përkrahet nga fondet financiare të SIDA suedeze.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Edhe pse është vendi me numrin më të lartë të…